National Geographic a lansat seria: „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”, în fiecare marți de la 21.00

National Geographic a lansat seria: „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”, în fiecare marți de la 21.00

Era doar o introducere pentru o construcție ce nu părea a fi posibilă la un moment dat, așa cum sunt și construcțiile pe care Daniel Ashville le prezintă.
Când am citit intro-ul de la comunicat, am crezut că un episod va fi alocat construcției Palatului Parlamentului (cea mai grea clădire din lume potrivit Cărții Recordurilor, a doua cea mai mare clădire din lume după Pentagon cu 1100 de camere ce a fost ridicată în 13 ani, între 1984 și 1997).
Întotdeauna am crezut că în lumea construcțiilor, nu există limite pentru ceea ce putem realiza. Acest serial este o mărturie a puterii ingeniozității umane și a căutării neobosite de a ne depăși limitele. Sunt încântat să îi iau pe telespectatori în această călătorie și să demonstrez că doar cu multă muncă, determinare și un gram de îndrăzneală, putem face imposibilul posibil. Construcții imposibile nu este doar despre minuni inginerești; este despre oamenii incredibili din spatele acestor proiecte revoluționare. Dedicarea, pasiunea și angajamentul lor de neclintit față de excelență mă inspiră în fiecare zi” a declarat Daniel Ashville.
Declarație oficială:
Săptămână trecută a debutat o serie documentară la National Geographic: „Construcții imposibile cu Daniel Ashville”. Am ratat startul, dar mai sunt alte alte episode, în fiecare marți de la 21.00.

  • MSG Sphere din Las Vegas – sferă uriașă compusă din ecrane LED ce are rolul de a oferi experiențe imersive (a fost deja marțea trecută);
  • mega-dirijabil umplu cu heliu este un alt proiect aflat în curs de dezvoltare în Silicon Valley (lungimea de 122 metri îl va face unul dintre cele mai mari vehicule aeriene din istoria omenirii);
  • procesul de construcție al unei arene sportive moderne în California, viitorul stadion al echipei de baschet LA Clippers (echipă deținută de către fostul director executiv al Microsoft, Steve Ballmer);
  • episodul înregistrat în Europa prezintă un tunel feroviar de 64 kilometri situat între Italia și Austria, în Munții Alpi. Pe aici vor trece trenuri de mare viteză în viitorul apropiat.
  • al 5-lea episod este dedicat unui pod din Africa de Sud, podul Msikaba ce are punte din oțel suspendată pe cabluri.

Co-Fondator al GADGET.ro; Pasionat de tehnologia mobilă, scrie review-urile pentru telefoane mobile, tablete, portabile, aparate foto & video, diferite gadgets etc. Utilizează Google Pixel 7 Pro, Canon 70D și Sony ZV-E10 pentru fotografiile și materialele video făcute la recenziile de pe site și notebook-ul de gaming ASUS ROG Zephyrus M16 Îi plac discuțiile civilizate bazate pe argumente.
Episoadele au fost realizate în SUA și Europa. Aveți acces în spatele proiectelor ce au uimit, vedeți ce probleme au fost depășite la nivel ingineresc (arhitecți, ingineri, constructori implicați etc). Veți descoperi ce înseamnă inovația, dedicare și ingeniozitatea umană.
[embedded content]

Despre autor

Emil Dragotă

Printre construcțiile pe care le descoperiți în acest documentar din 5 episoade