Honor Magic6 Lite – review

Honor Magic6 Lite - review

🔺Ecranul curbat pe margini ar putea ajunge fără probleme și pe flagship-uri actuale.

Specificații smartphone Honor Magic6 Lite

Date tehniceAșa cum am spus, dar vreau să repet, MagicOS are o multitudine de opțiuni de personalizare, cu multe setări suplimentare și funcții ce te pot ajuta pe partea de productivitate, precum ferestre flotante, a căror dimensiune poate fi ajustată după dorințe, ferestre ce pot fi inclusiv minimizate pentru a fi apoi accesate instant fix de unde ai rămas. Honor Magic6 Lite 5G
Ecran AMOLED curbat de 6.78 inch, aspect 20:9, rezolutie 2652 x 1200 pixeli, densitate 430 ppi, rată de refresh maximă de 120Hz, luminozitate maximă în peak 1200 niți, luminozitate maximă globală de 1000 niți, 1.07 miliarde culori, 100% DCI-P3, 1920Hz PWM Dimming
Procesor Qualcomm Snapdragon 6 Gen 1 pe 4nm, Octa-core cu 4 x 2.2 GHz Cortex-A78 + 4 x 1.8 GHz Cortex-A55
Memorie 8 GB RAM (16 GB cu Honor RAM Turbo – memorie RAM suplimentară preluată din memoria internă)
256 GB spațiu intern de stocare de tip UFS 3.1
GPU Adreno 710
Sistem de operare Android 13 cu Magic UI 7.2
Conectivitate dual SIM 5G (2 x nanoSIM), Wi-Fi 5 802.11 a/b/g/n/ac dual-band pe 2.4 și 5 GHz, Bluetooth 5.1, NFC, localizare prin GPS, GLONASS, GALILEO și BDS, USB Type-C
Camere foto și video Cameră principală cu 3 senzori:
– 108 Megapixeli Wide cu senzor Samsung HM6, 1/1.67 inch, pixel binning 9 in 1 cu dimensiune finală a pixelului de 1.92μm, PDAF
– 5 Megapixeli Ultrawide (110°), f/2.2
– 2 Megapixeli Macro, f/2.4Așa cum am spus, dar vreau să repet, MagicOS are o multitudine de opțiuni de personalizare, cu multe setări suplimentare și funcții ce te pot ajuta pe partea de productivitate, precum ferestre flotante, a căror dimensiune poate fi ajustată după dorințe, ferestre ce pot fi inclusiv minimizate pentru a fi apoi accesate instant fix de unde ai rămas.
Honor Magic6 Lite
AnTuTu v10.1.9 485520 puncte
PCMark
Work 3.0 Performance
Storage 2.0
Internal Sequential Read
Internal Sequential Write
12148puncte
31932 puncte
1536.26 MB/s
1463.29 MB/s
Geekbench 6 v.6.2.2
CPU Single-Core
CPU Multi-Core
GPU OpenCL
GPU Vulkan
935 puncte
2765 puncte
1332 puncte
1659 puncte
3DMark
Sling Shot Extreme Vulkan
Wild Life Vulkan
Wild Life Extreme Vulkan
3627 puncte
2394 puncte
617 puncte


Filmează Full HD cu 30 fps

🔺Aproape jumătate de milion de puncte în AnTuTu poate că nu sună cel mai bine, dar în exploatarea de zi de zi Honor Magic6 Lite se descurcă admirabil.

Conectivitate

Honor Magic6 Lite - review[embedded content]

Unde nu mai impresionează la fel Honor Magic6 Lite este la sunetul extern. Nu este deloc rău, ba din contră. Este de bună calitate, există chiar și ceva frecvențe joase pe acolo, mediile sunt foarte clare și bine definite, iar înaltele nu se fac nici ele de râs. Numai că avem sunet mono, doar din spatele grilei de pe latura de jos a telefonului iese sunet. Fără a fi deloc rău sau slab ca intensitate, sunetul mono nu se poate compara cu cel stereo, pe care îl găsim de 1 – 2 ani pe mai toate modelele mid-range.
🔺Senzorul Wide de 108 MP este cel de bază, cu care reușește și poze cu Zoom 3X foarte reușite, pe Ultra Wide și Macro Honor Magic6 Lite nu impresionează.

Capturi de ecran din aplicația CPU-Z cu informații despre Honor Magic6 Lite:

Camere foto și video

Honor Magic6 Lite - reviewMai sunt multe alte funcții interesante, dar sunt și cam multe aplicații preinstalate pe Honor Magic6 Lite. Pe lângă cele de la Google care sunt pe mai toate smartphone-urile cu Android, Honor mai adaugă unele precum Teme, Honor Health, Galerie, Calendar, Ceas, Notițe, Fișiere, Manager sistem, My Honor, magazin de aplicații Honor, Centru jocuri, E-mail, Sugestii, Meteo, Înregistrare sunet, Oglindă, Busolă, Clonare dispozitiv, Set unelte sim, Trip.com, WPS Office, Netflix, Facebook, TikTok, Booking.com și Voice Access.  

Editor pe Gadget.ro din septembrie 2014. Pasionat de tehnologie, automobile și fotografie. Scrie recenzii pentru telefoane mobile, automobile, dispozitive din zona audio, monitoare, televizoare, aparate foto și orice alt gadget. Folosește Realme GT 2 Pro, Canon EOS M200 + Canon EF-M 22mm 1:2, Canon EF-S 15-85 mm 1:3.5-5.6 IS USM și Canon EF 50mm 1:1.8 STM.
Cameră frontală de 16 Megapixeli, f/2.45
Aș vrea să punctez aici că telefonul abia dacă a devenit ușor cald pe spate după ce toate testele de mai sus au fost rulate succesiv, așa că nu trebuie să-ți faci probleme dacă ai de gând să forțezi ansamblul hardware în mod continuu și susținut.

Clipurile video 4K nu sunt rele pe partea de calitate a imaginii, însă le lipsește orice fel de stabilizare și astfel sunt preluate mai toate mișcările mâinii. În rest, nu aș spune că este ceva în neregulă.
Rezoluția ce este peste cea Full HD+ pe care o găsim în segmentul de preț unde concurează Honor Magic6 Lite, face ca totul să apară foarte fin conturat, în timp ce rata de refresh care poate urca până la 120Hz face ca orice tranziție să fie fluidă. 

Una peste alta, Honor Magic6 Lite este un smartphone pe care l-ai putea așeza foarte bine lângă orice flagship, actual sau mai vechi, față de care nu se face cu nimic de rușine. Ba chiar prin certificarea IP53 poți fi liniștit și în ceea ce privește pătrunderea lichidelor sau a prafului sub carcasă. Nu înseamnă că telefonul poate fi scufundat sau că îl poți trata ca pe unul rugged, dar este pe acolo.
Honor Magic6 Lite – 1.799 lei pe Altex.ro (preț valabil la data publicării acestui review).

De fapt, chiar am asistat la un test aș spune eu extrem. Au fost bătute nu mai puțin de 5 pin-uri (din cele pe care le fixezi pe table de plută) într-o bucată din lemn de bambus. Aceste „cuie” au fost bătute atât cu spatele telefonului, cât și cu ecranul, prin multiple repetări. La sfârșit, doar folia din silicon pentru protecția ecranului era puțin zgâriată. Apropo, fiecare exemplar Honor Magic6 Lite vine cu o astfel de folie aplicată pe display încă din fabrică.
Filmează cu 4K 2160p 30 fps, Full HD 1080p cu 30 și 60 fps
Contrastul dintre cele două inele aurii și negrul de pe spate creează o eleganță aparte, mai ales că inelul exterior ce a primit un model ce amintește ca abordare de cadranul anumitor ceasuri de lux (Rolex, în special).

Honor Magic6 Lite  a fost testat timp de 11 zile și a fost returnat. Întreg conținutul acestui review aparține strict autorului și nu a fost editat sau aprobat de altcineva.
Poze în low-light cu modul Noapte activat pe Honor Magic6 Lite (Wide 1X și Zoom 3X):
Cu cei 8 GB de memorie RAM și cu 256 GB de spațiu intern de stocare de tip UFS 3.1, telefonul nu are nicio emoție în a rula admirabil orice aplicație sau joc. Prin interfață nu mai vorbesc. Totul se întâmplă rapid, fără pic de lag ori întârzieri de orice fel.
Pe de altă parte, încărcarea se poate face cu maxim 35W, ceea ce nu este cel mai bine în 2024. Însă mai grav este că nu avem încărcător în cutie, iar dacă vrei să încarci chiar cu cei 35W maxim suportați, va fi nevoie să alegi un adaptor compatibil de la Honor, cu alte încărcătoare este foarte probabil să fii limitat la mai puțin.

Autonomie

Autonomie Honor Magic6 Lite (2)Smartphone

Testele de benchmark rulate pe Honor Magic6 Lite:
🔺Dual SIM 5G și cu elemente convenționale pe partea wireless și prin contact direct.

Preț

Nu trebuie să uit de senzorul optic pentru amprentă de sub ecran. Este poziționat cam jos, dar nu deranjează neapărat, asta fiindcă, așa cum am spus, telefonul se așează bine în mână. Rata de recunoaștere este foarte înaltă, nici nu-mi amintesc dacă Honor Magic6 Lite a dat greș vreodată, iar timpul de răspuns este rapid. Foarte bine ca senzor amprentă.

Honor Magic6 Lite

Pro

  • design foarte plăcut, telefon solid, cu certificări pentru rezistența nu doar la lichide și praf (IP53), ci și la căderi și șocuri serioase (Five Star Overall Drop Resistance de la SGS Switzerland);
  • ecran de top, căruia nu prea ai ce să-i reproșezi;
  • interfața MagicOS abundă de opțiuni de personalizare, de setări și funcții adiționale unui Android nativ și, în plus, rulează fluid mereu;
  • senzorul principal de 108 MP captează fotografii reușite atât pe timp de zi, cât și noaptea;
  • autonomie excelentă, în condiții normale de utilizare poți trece de două zile pline.

Contra

  • fără încărcător în cutie;
  • Android 13 și cam multe aplicații preinstalate;
  • senzorii ultra wide și macro nu impresionează, iar pe filmare nu există stabilizare.

Concluzii

🔺Autonomia este demnă de un battery phone, poți trece lejer de două zile fără a ajunge la priză în condiții normale de utilizare.

Foto & Video

Pret / Specificatii

Ce am mai apreciat la Honor Magic6 Lite ține de marginile foarte înguste din jurul ecranului. Cele laterale sunt aproape inexistente, însă nici cea de sus nu este deloc mare. O idee mai lată este doar cea de jos, dar nici aceea prea mult față de celelalte.

Despre autor

Darius Pană

[embedded content]