Din 1968 şi până în prezent au fost fabricate 7 milioane de maşini în uzina Dacia de la Mioveni

gAuto

Dacia a anunţat în urmă cu doar câteva ore că marţi, 18 ianuarie, în cadrul uzinii de la Mioveni a fost fabricată maşina cu numărul 7 milioane.

Aceasta este un Dacia Duster ediţie limitată Extreme de culoare Grey Urban, echipată cu un motor TCe 150 CP şi cutie automată EDC.

Ca o scurtă pagină de istorie, fabrica Dacia de la Mioveni a fost inaugurată de regimul comunist în 1968. Aici au fost produse şase generaţii diferite de automobile, ultimul model pe listă fiind proaspăt lansatul Dacia Jogger. Maşina cu numărul 1 milion a fost fabricată în 1985, cea cu numărul 2 milioane în 1998, iar pragul de 5 milioane a fost atins în 2014.

Cea mai vândută maşină din istoria mărcii este Dacia Duster, de la lansarea din 2010 şi până în prezent fiind fabricate peste 2 milioane de variante ale acestui model.

Dacia exportă în prezent peste 85% din producția de la Mioveni, în Europa, Africa și Orientul Apropiat.

Despre autor

Cosmin Mușat

Editor la Gadget.ro din anul 2012, pasionat de tot ce înseamnă tehnologie de ultimă oră. Scrie despre cele mai noi informaţii din lumea IT&C, review-uri, gadget-uri nonconformiste etc. Utilizează OnePlus 7 Pro și Acer Aspire V3-571G.

Leave a Comment