HUAWEI WiFi Mesh – acoperire de până la 300 mp, viteze de până la 2200 Mbps și configurare rapidă printr-un smartphone Android cu NFC

Huawei își extinde gama de produse din România, iar alături de periuța de dinți electrică de care discutam în urmă cu câteva zile a lansat și un router wireless de tip mesh. Se numește HUAWEI WiFi Mesh, iar principalele specificații le-am adăugat în articolul de față.

Este un sistem mesh ce poate fi utilizat cu 2 sau 3 unități. Acoperirea ajunge până la 300 metri pătrați (Huawei spune că ar fi în jur de 120 metri pătrați / unitate). Folosește un procesor quad-core Gigahome de 1.4 GHz cu 256 MB RAM, 128 MB flash și putere de calcul de 12880 DMIPS, iar vitezele pot atinge până la 2200 Mbps (2.4 GHz și până la 400 Mbps, 5 GHz – frecvență joasă și până la 867 Mbps și 5 GHz – frecvență înaltă și până la 867 Mbps). În ce privește rețeaua wireless dispune de Wi-Fi în standardele a/b/g/n/ac, cu 2 x MIMO pentru un plus de viteză pe dispozitivele compatibile.

Poți să-l setezi rapid cu ajutorul unui telefon Android cu NFC, atingi router-ul în partea superioară și încep setările inițiale. Este nevoie și de aplicația HUAWEI AI Life spre gestiona sistemul mesh.

Au introdus și un algoritm de securitate denumit HUAWEI HomeSec ce ar preîntâmpina accesul neautorizat la rețea (soluție software ce a fost certificată de către Uniunea Europeană pentru respectarea GDPR). Fiecare unitate din HUAWEI WiFi Mesh încorporează șase amplificatoare de mare putere. Interfața dispune de un port WAN de 10 / 100 / 1000 Mbps și de 3 x LAN de 10 / 100 / 1000 Mbps.

Fiecare unitate cântărește 580 gr. și dimensiunile sunt de 104 mm în diametru x 210 mm în înălțime. Prețurile pornesc de la 899 lei și de ieri a intrat în oferta partenerilor Huawei (nu l-am găsit listat la eMAG sau Altex).

Ca o mică concluzie, m-am uitat pe specificații și presupun că elementele cu care iese în față este dat de ușurință în utilizare, acoperire pe un spațiu mare, setare facilă cu smartphone-ul. Ca peisajul să fie complet mi-aș fi dorit să găsesc disponibilitatea Wi-Fi ax. Pe de altă parte, prețul este pe măsură.

Mai multe detalii puteți găsi pe website-ul Huawei.

Leave a Comment